Kelderdichting aan buitenzijde vanuit binnen.

De buitenkant van de kelder waterdicht afdichten vanuit de  binnenzijde  van het gebouw? Bij renovatie is het niet altijd mogelijk de buitenmuren uit te graven. Wanneer er bijvoorbeeld een mooie tuin aanwezig is of als er een drukke verkeerstroom lags het pand loopt. In dit geval zou je eerst denken aan een binnenzijde (negatieve zijde) kelder afdichting, maar in sommige gevallen, zoals in historische gebouwen of gebouwen met bijzondere architectonische eisen, kan dit niet wenselijk zijn.

In deze gevallen is scherminjecties met Köster Injectie Gel G4 mogelijk: De hars wordt geïnjecteerd door de wand van binnen naar buiten. De hars reageert met water en bindt het water  hetgeen resulteert in een waterdichte, elastische vaste stof. De injectie wordt uitgevoerd met een speciale twee-componenten pomp, de Köster Acryl Gel Pomp.. Het materiaal wordt verpompt via gepatenteerde Köster Injectie Lansen. Het injectiemateriaal wordt verspreid op de buitenmuur en in korte tijd reageert het uit tot een waterdichte laag.
Een alternatieve methode is het injecteren KÖSTER Injectie Gel G4 in het bouwmuur zelf. Deze zogenaamde "area injection" is mogelijk in poreuze of holle bouwmaterialen. In dit geval reageert Koster Injectie Gel G4 ook met het aanwezige water tot een waterdichte, elastische vaste stof.